WAT BETEKENT OEKO-TEX EN GOTS?

GOTS (Global Organic Textile Standard) is een standaard voor biologische textiel. Een stof is biologisch als het proces om de stof te maken duurzaam en milieuvriendelijk is. Tevens richt deze standaard zich ook op het verven en wassen tijdens de productie omdat er nog veel te vaak veel te veel schadelijke stoffen gebruikt worden in de productie. Van de stof wordt verwacht dat alle chemicaliën die gebruik worden in de productie niet giftig zijn voor mensen en het moet biologisch afbreekbaar zijn. Het gebruik van o.a. zware metalen (zit vaak in kleurstoffen) is verboden. Daarbij zijn er regels voor de hoeveelheid afval dat in elke stap van de productie mag achterblijven en de producten mogen niet in PVC’s verpakt zijn.

 

OEKO-TEX (Ökotex) voert sinds 1992 een streng beleid tegen schadelijke stoffen in textiel. Öko staat voor Eco en tex voor textiel. Simpel vertaald: Ecotextiel!

De organisatie hanteert strenge eisen in de productie van stoffen. Zo letten ze op het gebruik van chemicaliën, verstandig omgaan met water, de hoeveelheid herrie en stoffigheid in de fabriek. En of de chemicaliën invloed hebben op de gezondheid en welzijn van de drager, hoelang gaat de textiel mee, invloed van wassen van de kleding op het milieu. Ook wordt gelet op hoeveel wasmiddel er nodig is en op welke temperatuur kan er gewassen worden om de kleding schoon te krijgen, want lage temperatuur en minder wasmiddel is tenslotte beter voor het milieu. En er wordt gekeken of de stof kan worden gerecycled.

 

Ofwel, beide organisaties letten op het welzijn van de producenten, de gebruikers en het milieu. Een beter stofje kan je kostbaarste bezit natuurlijk niet om zijn of haar lijfje hebben. Kiekie’s gebruikt daarom ook zoveel mogelijk OEKO-TEX en GOTS gefabriceerde stoffen.

  

HOE KAN IK MIJN BESTELDE PRODUCTEN HET BESTE WASSEN?

Om kleding het mooiste te houden, was je deze het beste binnenste buiten. Alle producten kunnen op 30 tot 40 graden gewassen worden, maar de laagste temperatuur is het beste voor stof en milieu.

Bijtringen kun je eerst verwijderen zodat je de knabbeloortjes los kunt wassen. Een speenkoord, boxkleed en babynestje liever in de handwas. Alles drogen aan de waslijn, niet in de wasdroger. Strijken kan vaak op lage temperatuur, behalve de luieretui’s. Het geplastificeerde katoen kan niet gestreken worden, de binnenkant wel.

 

IK HEB GEEN BEVESTIGINGSEMAIL ONTVANGEN. WAT NU?

Soms duurt het even voor je een ontvangstbevestiging van je bestelling krijgt. Het kan ook zijn dat de bevestigingsemail in je ongewenst mail- of spamfilter is gekomen of dat er een typefout in je e-mailadres staat. Mocht je twijfelen of je bestelling wel in goede orde is ontvangen, neem dan even contact op via het contactformulier.

 

WAT IS DE LEVERTIJD?

De levertijd bedraagt circa 3 tot 5 werkdagen voor producten op voorraad. Als ik het product op bestelling maak, reken dan op een levertijd van 10 tot 15 werkdagen. Maar is vooral afhankelijk van het aantal bestellingen. Ik verzend de producten op donderdag en vrijdag. Waar mogelijk ook in het weekend. Hou hier rekening mee als je een bestelling plaatst. Een product eerder nodig? Stuur even een mail, dan kijk ik naar de mogelijkheden.

 

HOE GAAT DE BEZORGING?

De bezorging van je bestelling wordt gedaan door Post-NL. Ik bewaar de track and trace code in geval van nood, de code ontvang je niet standaard. 

 

WAT ZIJN DE BEZORGKOSTEN?

Past je bestelling door de brievenbus? Dan wordt dit als brievenbuspakketje verzonden. Past het niet door de brievenbus, dan wordt het pakket aan de deur bezorgd. De kosten zijn standaard 4,25 euro (nieuw tarief Post-NL per 1-1-2018) per bestelling.  Je bestelling wordt verzonden via PostNL.

 

KAN IK HET PRODUCT OOK ZELF OPHALEN?

Als je in Almere (of omstreken) woont, kun je er voor kiezen je bestelling bij mij thuis op te halen. Dit kan alleen op afspraak. Neem contact op voor het maken van deze afspraak.

 

IK HEB EEN KLACHT, WAT NU?

Indien je een klacht hebt over een product dat je hebt gekocht, verzoek ik je om mij dit zo snel mogelijk te melden. Je kunt dit doen door het contactformulier in te vullen of een e-mail te sturen naar info@kiekieshandmade.nl. Omschrijf duidelijk de klacht en vermeld bij je bericht even het ordernummer, de naam van het artikel en de aankoopdatum. Binnen 10 werkdagen ontvang je een bericht terug over de afhandeling van je klacht.

 

IK WIL MIJN PRODUCT(EN) RETOURNEREN. HOE DOE IK DAT?

Zonder opgaaf van reden mag je je product binnen 14 dagen aan Kiekie’s retourneren. Stuur hierover eerst een bericht via het contactformulier of per email, daarna ontvang je z.s.m. het retouradres.
De retour gezonden artikelen moeten uitdrukkelijk ongebruikt, ongedragen, ongewassen en natuurlijk onbeschadigd worden teruggestuurd. De verzendkosten van het retourneren zijn voor de koper. Denk er aan om het pakket voldoende te frankeren en indien niet aangetekend verstuurd, kan Kiekie’s niet aansprakelijk gesteld worden voor zoekgeraakte poststukken. Zodra Kiekie's het artikel weer retour ontvangen heeft krijg je het aankoopbedrag binnen 10 werkdagen terug.

 

COPYRIGHT

Niets van deze site mag gekopieerd worden. Alle rechten zijn voorbehouden voor Kiekie's Handmade.

 

Mijn vraag staat er niet tussen!

Heb je een andere vraag, stel deze dan via het contactformulier of stuur een e-mail naar info@kiekieshandmade.nl